Fogyás fogszuvasodás, Fogszuvasodás - Budai Egészségközpont

Fogyás fogszuvasodás. Fogszuvasodás

A probléma apró, szabad szemmel szinte nem is észrevehető lyukként indul, ami időnként azonban a fog teljes elvesztésével, legrosszabb esetben pedig halállal is járhat.

fogyás fogszuvasodás

Bár a fogyás lakó visszafordíthatatlan, megállítható, feltéve, ha valaki időben felkeresi a fogorvost. Ám, ha kezeletlen marad, és a lyukat nem tömik be, akkor az nemcsak tovább növekszik, hanem állandó fájdalmat, rágási nehézséget, sőt, nagyon súlyos fertőzést okozhat.

A fogszuvasodás súlyos szövődményei Dr. Maria Howell fogorvos, az Amerikai Fogorvosi Társaság szakértője szerint a többség nem gondolná, hogy már egy kezeletlen szuvas fog is hatalmas kárt tehet, nemcsak a szájüregben, de az egész szervezetben.

fogyás fogszuvasodás

Howell a Digg portálon beszélt a problémáról. A történet azonban itt még nem ér véget, ugyanis, ha a szuvasodás egészen a fogbélig hatol, a szervezet mintegy védekező reflexként beindítja gyulladásos folyamatait. Amennyiben a fogidegek is elhalnak, és a fertőzés bejut a fog és a csont közötti részbe, akkor akár tályog is kialakulhat.

fogyás fogszuvasodás

Ha fog a felső fogívben található, az arcüreg felé, míg, ha az alsóban, akkor a légutak irányába terjedhet tovább a fertőzés. Itt a beteg már életveszélyes állapotba kerülhet.

fogyás fogszuvasodás

Amennyiben pedig a csontokat támadja fogyás fogszuvasodás, úgy az továbbterjedhet az egész szervezetben, és akár halállal is végződhet - magyarázza a szakember. Éles fájdalom melegtől és hidegtől A fog környéke akkor válik érzékennyé, ha a száj baktériumai megtelepednek a dentinen.

fogyás fogszuvasodás

Ugyanezért érezhet valaki nyilalló fájdalmat hideg vagy meleg élelmiszerek fogyasztásánál. A fogorvos szerint a fogyás fogszuvasodás számára csak ilyenkor tudatosul, hogy valami nem stimmel a fogával, ám orvoshoz jellemzően továbbra sem fordulnak.

fogyás fogszuvasodás

Olvassa el is