Karcsúsító chili

Természetes karcsúsító chili paprika és a fájdalomcsillapítás kulcsa függőség nélkül

karcsúsító chili

Chili paprika: természetes fogyókúra és függőség nélküli fájdalomcsillapító kulcsa A csúcstechnológia dominanciájának korszakában az alternatív gyógyászat és a természetes anyagok minden nap egyre népszerűbbek. A tudósok is nagyon figyelnek erre az ágazatra.

Aktív komponense, a szájban erős karcsúsító chili érzést keltő kapszaicin szinte univerzális orvosi gyógymód, nyilvánvalóan az ember legsúlyosabb egészségügyi problémáival szemben.

karcsúsító chili

Annak érdekében, hogy a fogyás és sokat dobál íz ne akadályozza a "kezelést", az orvosok elkötelezték magukat egy "enyhébb" alternatíva keresése mellett. A Kaliforniai Egyetem USA tudósainak egy csoportja azt állítja, karcsúsító chili felfedezték, hogy a gyümölcs egyes nem fűszeres fajtái kapszaicin analógot, Dihydrocapsaicint DCT, a Dihydrocapsiate, az angol kifejezés tartalmaznak, amelynek minden előnye megvan a chilipaprikából, de fűszeres hatásuk nélkül.

A Telegraph brit lap szerint mindkét kísérletben 34 nem önkéntes vett részt a kísérletben. A szakemberek 28 napig véletlenszerűen adtak a résztvevőknek DCT-vel nem fűszeres chilit tartalmazó placebo tablettákat vagy kiegészítőket.

CSINÁLD EZT! - Szálkásító MELL \u0026 HAS Edzés - FOGYÓ, SZÁLKÁSÍTÓ PROGRAM

Kiderült, hogy étkezés után néhány órán át az energiafogyasztás azon csoporttagoknál, akik nagy mennyiségű DCT-t fogyasztottak, majdnem megduplázta a placebo tablettákat szedő csoport arányát. A tanulmány azt is feltárta, hogy a DCT felgyorsította a zsír oxigénellátását, emiatt a test nagyobb mennyiségben használta üzemanyagként.

Eközben a Texasi Egyetem egy másik amerikai tudóscsoportja szerint a chili kulcsként szolgált, amely elősegítheti a fájdalomcsillapítók új generációjának kifejlesztését.

karcsúsító chili

Azt állítják, hogy a kapszaicinhez hasonló anyagot fedeztek fel az emberi testben, a fájdalom helyén. Olyan vizsgálatot végeztek, amely lehetővé tette számukra, hogy a kapszaicin receptor fájdalom alapvető okát az idegsejtek molekuláris bejutására korlátozzák. A kutatási igazgató, Dr. Kenneth Hargreaves megjegyzi, hogy "a kapszaicin receptor olyan, mint egy fő zár a fájdalomneuronjainkban".

karcsúsító chili

Ha egy emberi test megsérül, az közvetlenül nem érinti a fájdalomneuronokat - bizonyították a tudósok. Válaszként a sejtek előállítják saját természetes kapszaicint: oxigénes linolsav-metabolitoknak OLAM nevezett zsírsavakat, amelyek a receptorokon keresztül fájdalmat okoznak.

karcsúsító chili

A tudósok azt mondják, hogy miután felfedezték a fájdalom mechanizmusait, készek kifejleszteni a fájdalomcsillapítók új generációját, amelyek nem okoznak függőséget. A kapszaicin gyógyító tulajdonságainak legfontosabb felfedezését azonban ben az angliai Nottinghami Egyetem tudóscsoportja végezte Dr. Timothy Bates vezetésével.

karcsúsító chili

A tudósok úgy vélték, hogy a kapszaicin alapul szolgálhat a tüdő- és hasnyálmirigyrák elleni hatékony gyógyszerek kifejlesztésében.

Olvassa el is