Zsírsejtek égetnek

Hogyan alakulnak ki zsírsejtek, amelyek kalóriát égetnek el - TUM

Úszógumi égetés hatékonyan! - 2015.10.02. - eviasziget.hu

Barna zsírral - az elhízás ellen! Módosítva: A Zsírsejtek égetnek Egyetem Orvosi Karának munkatársai szerint a barna zsír laboratóriumi körülmények között kalóriát éget. Az emberi szervezet két típusú zsírszövetet tartalmaz: a fehér zsírt, mely raktározza a kalóriát, míg a barna zsír, mely inkább elégeti.

100 fogyás sikertörténet

A barna zsírszövet növekedése tehát hozzásegíthet a testsúlycsökkenéshez, ezen túlmenően pedig olyan súlyos kockázatot hordozó állapotok zsírsejtek égetnek, mint azt elhízás és a cukorbetegség.

Aaron Cypess és munkatársai korábbi vizsgálataik során kimutatták, hogy ugyan a felnőtt szervezet jobbára fehér zsírt tartalmaz, azonban lényeges mennyiségű barna zsírt tartalmaz a felső testfél nyaktól mellkasig terjedő elülső része. Jelenlegi, az Endokrin Társaság éves találkozóján, Bostonban bemutatott tanulmányuk szerint barna zsírt a mélyebb rétegek is tartalmaznak, gyakran a fehér zsírral keveredve.

pályán fogyás visszavonulás központi partján

Így merült fel annak a lehetősége, hogy lehetne-e serkenteni a barna zsír képződését. A kutatók képesek voltak érett barna zsírsejteket szaporítani, kiindulásul barna szövetből származó éretlen zsírsejt-előalakok voltak.

fogyjon a testzsír mindenhol

A folyamat a laborban két hetet vett igénybe, azonban élő szervezetben még rövidebb idő alatt végbemehet. Azután mérve a barna zsírsejtek oxigén-felhasználását, megállapították, hogy azok igen intenzíven égetnek kalóriát.

21 nap fix fogyás vélemények

Ugyan a vizsgálat még kezdeti stádiumban van, azonban elképzelhető, hogy az új eljárás elősegítheti az elhízás gyógyítását. Mindazonáltal a módszer nem helyettesítheti a hagyományos megoldásnak számító diétát, és a rendszeres testmozgást. Forrás: Medipress.

legjobb eljárás a hasi zsír eltávolítására

Olvassa el is