Zsírvesztés info

Izomépítés és zsírégetés egyszerre? - Magazin - VitalAbo Online Shop Magyar

Zsírégetés és étrend

A zsírégetés biológiai alapjai Írta Péter · Amikor arról beszélünk, hogy zsírégetés vagy zsírvesztés, nem arról van szó, hogy az adott zsírsejt megszűnik létezni. A zsírsejt ott van születésed óta és ott is marad, a bőröd alatt a csípődön, a hasadon, a karodon, az izmaid felett, éppen ezért nem láthatóak az izmaid, ha a testzsírod magas. A zsír a zsírsejtben triglicerid formájában tárolódik.

legjobb ab rutin a hasi zsír elvesztése érdekében

A zsír azonban nem a zsírsejtben kerül felhasználásra. Fel kell szabadítani a zsírsejtből komplex hormonális és enzimatikus folyamatok segítségével.

A zsírégetés biológiai alapjai Milyen a hatékony zsírégetés, milyen fontos szempontokat érdemes betartani: 1. Diéta zsírvesztés info.

Ha ez megtörténik, akkor a zsírsejt szabad zsírsavak formájában kibocsátja a trigliceridet, amelyek a vérkeringésen keresztül oda szállítódnak, ahol energiára van szükség. Egy átlagos fiatal férfikalóriányi energiát tárol zsír formájában. Hogy mi segít felszabadítani a tárolt zsírsavakat a zsírsejtből?

Egyszerű: amikor a szervezetednek zsírvesztés info van szüksége, mert kevesebb kalóriát fogyasztasz mint amennyit elhasználsz.

Hatályos:

Ilyenkor a szervezeted hormonokat és enzimeket bocsát ki, amelyek jelzik a zsírsejteknek, hogy szükség van a benne tárolt zsírsavakra. A tárolt zsír felszabadítása hidrolízissel történik amely során a triglicerid molekula gliceridre és zsírsavra bomlik.

Zsírégetés, leegyszerűsítve

Egy fontos enzim, amit HSL-nek rövidítünk hormone sensitive lipase a folyamat katalizátora. A tárolt zsír a vérkeringésbe kerül szabad zsírsavként és az izomzathoz szállítódik, ahol energiaként felhasználod.

Szerző: Őry István Lássuk be, a versenyek és a szabadságérzet mellett azért is szeretünk futni, mert a zsírégetés, fogyás egyik leghatékonyabb módja.

Ahogy növekszik az izom aktivitása, annál több zsírsav szállítódik oda. A lipoprotein lipáz LPL enzim segít a szabad zsírsavaknak bejutni az izomsejt mitokondriumába a sejt kohójaahol a zsírsav energiaként felhasználásra kerül.

Zsírvesztés info

A zsírraktárak felhasználásával a zsírsejtek összezsugorodnak, ezért nézel ki tónusosnak, ha alacsony a testzsírszázalékod. A zsírsejtek kisebbek zsírvesztés info. Ma már tudjuk, hogy a zsírsejtek nem csak méretükben, de számukban is szaporodhatnak felnőttként is. A méretnövekedést hipertrófiának nevezzük, a számbeli növekedést hiperpláziának.

Zsírégetés mesterfokon: Kardió helyett Intervallum edzés!

A számbeli növekedés inkább gyerekkorrakorai pubertáskorra jellemző, de előfordulhat terhesség idején is, valamint extrém hízás esetén is. Vannak akik genetikailag több zsírsejttel rendelkeznek, illetve zsírvesztés info a nők esetén több a zsírsejt mint a férfiaknál. Egy újszülött nagyjából milliárd zsírsejttel rendelkezik. Ez a szám a korai gyermekkorban és a pubertás idején nő, míg egy egészséges felnőtt normál testösszetétellel kb.

fogyni az egészségért

Ne felejtsd el, hogy a zsírsejt egy tárolóhely, azonban a méretét tekintve rendkívül rugalmas és nagyra tud nőni szükség esetén, akár csak egy lufi.

Számítanak a kalóriák!!! Energiahiányos állapotba kell kerülnöd ahhoz, hogy a meddig fogyhat 11 testzsír a zsírsavak kibocsátásra kerüljenek.

Fokozatos kalóriacsökkentés: az éhezés csak ideig óráig működik, mert csökken a zsír égetését ösztönző enzimek kibocsátása. A napi minimális energiaszükségleted alap kalóriaszükséglet mindig legyen meg!

Kontrolláld a testsúlyodat és ha hízást tapasztalsz, azonnal állítsd meg! Később nehezebb leadni azt a pár napnyi féktelen evés termését.

A zsírégetés biológiai alapjai

Továbbra is figyelj oda, hiszen egészséges, fitt életmód szükséges a súlyod megtartásához! A genetika csak kis mértékben befolyásoló faktor.

kömény súlycsökkentő csatorna 4

Nem tudod befolyásolni, hány zsírsejttel születsz, de tudod befolyásolni a legfontosabbat: milyen a testzsírszázalékod. Életmód, edzés, táplálkozás, hozzáállás.

A genetika ne legyen kifogás.

10 kg fogyás gyorsan

A múlt se legyen kifogás. A jelen állapot se legyen kifogás.

Olvassa el is